Първият български айдъл. Снимка: Мюзик айдъл
fallback

Започна вторият сезон на Music Idol.

Тази година шоуто се продуцира от фирмата на ТВ тандема Иван и Андрей, тъй като Слави Трифонов се нацупи, че bTV го е накарала да участва в конкурс.

“Аз в конкурси не участвам” – заяви наскоро пред вестник “Капитал” суетният водещ.

Така Иван Христов и Андрей Арнаудов са не само водещи, но и продуценти на риалити формата, а Слави се захвана с конкурентно шоу по Нова телевизия, наречено „Пей с мен“.

Ето кои са членовете на “най-свирепата музикална инквизиция”, по думите на водещите.

Председател на журито е динозавърът на родната естрада Вили Казасян.

Миналата година той се включи в един от концертите на финалистите в Music Idol като диригент на бигбенда. Във видеовизитката на маестрото видяхме архивни кадри от стар радиоконкурс “Тромбата на Вили”. Пеещите фалшиво г-н Казасян прекъсваше с тромба.

“Когато чух за първи път Богдана Карадочева, тя беше на 14-15 години” – каза музикантът в илюстрация на факта, че много български звезди са започнали от неговия оркестър.

“Имам три брака. Сега вървят някакви слухове, че съм имал 6 любовници. Това не е вярно! Те са само 5” – допълни с усмивка Вили Казасян. “Не ни трябва идол по бързата процедура. Арменците няма да имат предимство”.

Друг член на журито е Есил Дюран. Единствената поп фолк певица, която е завършила Музикалната консерватория. В кратък период от живота си тя е пяла джаз и поп фолк в една и съща вечер.

“Не след дълго тази сценична шизофрения приключи, защото се чувствах много напрегната и изтощена” – сподели певицата на “Пайнер”, чието пълно име е Исмигюл Дюран Наим. Исмигюл означава бяла роза.

Поп музиката в журито е представена от Люси Дяковска, която в първото предаване се държа доста напрегнато и на моменти преиграваше. Особено на фона на улегналия, бавно говорещ Вили Казасян и сдържаната Есил Дюран.

През 2000 г. Люси става една от 30-те финалистки в немското риалити шоу Popstars и започва да пее в дамската попгрупа No Angels. През 2006 г. певицата е финалистка в друго немско шоу – Stars On Ice.

Дикторският глас обяви, че Люси не позволявала лични въпроси в интервюта си и зрителите така и не научиха подробности за битието на тази мегазвезда.

Последният член на журито е колоритният Димитър Ковачев – Фънки, чиято откровеност спрямо кандидатите ще ни радва много през следващите седмици.

Басистът и основател на "София Мюзик Ентърпрайзис" е работил няколко месеца и като санитар, защото навремето за кандидатстване във ВУЗ се е изисквал 8-месечен трудов стаж.

“Синът ми слуша хип-хоп. Освен това си мисли, че е негър. Издава някакви звуци и ние с майка му го питаме: лошо ли ти е, а той бил бийт боксер” – разказва във видеовизитката си Фънки.

“Никой с наднормено тегло да не си мисли, че ще го пусна ей така. Хората нямат нужда от мамути, динозаври и камиони” – допълни с характерната си прямост вокалистът на “Ера”.

В деня на първия кастинг Фънки е имал рожден ден и Люси започна да му пее Happy Birthday като Мерилин Монро.

“Мани я тая крава Мерилин Монро” – така рокаджията бързо пресече лиготенето на западната суперзвезда.

До края на едночасовото предаване видяхме колоритните участници от кастинга в Русе.

Ето най-добрите реплики на Фънки към кандидатите. Отделяме ги в специален абзац, заради култовия им характер.

“Казвали ли са ти, че си дърво?”

“Ама какво е това ръкомахане! Вие не сте регулировчик!”

“Вие все едно сте тръгнали към магазина и по пътя сте се отбили при нас.”

“Пак с тия кафяви ботуши! Ще откача! Мода ли е черни дрехи да се комбинират с кафяви ботуши?”

“Ходи върти кючеци и забрави пеенето!”

16-годишният младеж, към който бяха отправени последните думи се разплака в коридора и занарежда:

“Изгавриха се с мен. Това не са хора!... Никакво жури не сте! Догодина пак ще се запиша и ще спечеля”.

Ето и две добри включвания на председателя на журито:

“Ти пееш ли в момента?” (към рапър)

“Сега разбрах защо Титаник потъна” (към момиче, което “изпя” песента на Селин Дион)

Малцина получиха червен лист, т.е. одобрението на журито за следващия етап – театрален кастинг в София.

Във вторник шоуто продължава с кастинга във Варна. От анонса за предаването разбрахме, че Иван и Андрей са измислили прякор на Фънки – мечето Ръкспин.

Music Idol 2 ще се излъчи в 71 епизода. Дони, който миналата година беше член на журито, сега е музикален продуцент.

За участие в малките концерти, където съдбата на кандидатите вече се определя изцяло от зрителите, ще бъдат допуснати не 40, а 18 участници (9 момчета и 9 момичета).

Освен за договор с "Вирджиния рекърдс", официален лицензиант на "Юнивърсъл мюзик" за България, 12-те финалисти ще се борят и за парична награда, предоставена от bTV.

Кой ще спечели? Във всеки случай няма да е Йордан Арнаудов (Данчо "Шестте кокошки"), който и тази година се е явил на прослушванията, но журито отново преценило, че той няма място сред финалистите...

Миналата година победител в Music Idol стана Невена Цонева, за която не можем да кажем, че е превзела ефира с хитове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

R.F

преди 16 години

JUtito e super t1po.Mnogo me drazni taq Esil Diyran-po kastingite nqkoi kato pee nqkva pesen 4algadjiiska i tq stava i po4va da se k1l4i!!!A toq F1nki ne znam k1v e i ot kade sa go namerili ama NE moje prosto taka da OBIJDA horata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A ot Vili KAzasqn ne mog ada se opla4a......Liysi pee mnogo hubavo s grupata No angel tq e super

61

zlatina

преди 16 години

Първо още ли не ти стана ясно че Слави Трифонов няма нищо общо с мюзик идол 2.А междинна станция е собственост на Иван и Андрей .Фирмата на Слави 7/8 продуцира пей с мен по нова.тв а не айдъла 2 по bTV.

60

Селянина с голямото

преди 16 години

Виждам че в този форум са се изказали роднините на бездарниците.Нищо не било хубаво щото бездарията не са там.Който не харесва Фънки или ми *** самолетоносача или сменя канала.БРАВО ФЪНКИ БРАВО МЕН КОЙТО НЕ ТЕ ХАРЕСВА ДА ГО ДУХА

fallback